Skip to main content

Så skapar du Interna Länkar som höjer din ranking!

Det finns två typer av länkar till och från en hemsida. Interna länkar som länkar till din egen hemsida och externa länkar som länkar in till din hemsida. Låter det komplicerat? Det är det inte. Låt oss gå igenom det.

 

 

Skillnaden mellan Intern & Extern länkning

Din hemsida heter www.minsida.se. På din sida så länkar du till en annan sida (flik) på din hemsida. Det skulle kunna vara på din förstasida (index) där du har en länk som går till sidan ”Kontakt”. Det är en så kallad intern länk. När en länk på din sida går till din egen sida.

 

Extern länkning handlar istället om att externa sidor länkar in till din hemsida. Det kan se ut på följande sätt: Säg att en samarbetspartner skriver på sin hemsida att om någon behöver specifik hjälp som företaget inte själv klarar av så kan de höra av sig till ditt företag. Då bifogar de en länk på sin sida som går till ditt företagssida.

 

Detta är det som SEO Byråer också kallar för att bygga länkar. Det är som sagt en mycket viktig rankingfaktor och ses från Googles sida som det sätt på vilket en hemsida kan skapa relevans och auktoritet. Det kan ses som en ”rekommendation”.